Papiergids

Onze papierformaten voor al jouw drukwerken

Er bestaan een hele hoop papierformaten. Afhankelijk van je soort drukwerk, heb je dan ook een ander papierformaat nodig. Het standaard papierformaat is A4. Dat wordt gebruik voor cursussen, notitieblokken, briefpapier en alles wat je in dit formaat kan bedenken. Het A3 formaat is ook heel bekend. Dat wordt vooral gebruikt voor posters, flyers en bijvoorbeeld menukaarten.

Maar wat met A0, A5, A10 en alles ertussen? We verzamelen het voor je in een handig overzicht. Zo weet jij hoe je jouw drukwerk moet opmaken en wat de print mogelijkheden zijn van ons print & copycenter.

Papierformaat Afmeting in mm Afmeting in cm Veel gekozen producten
A0 formaat 841 x 1189 mm 84,1 x 118,9 cm Posters, stoepbordposters, lichtbakposters, tuinposters
A1 formaat 594 x 840 mm 59,4 x 84 cm Posters, stoepbordposters, lichtbakposters, tuinposters
A2 formaat 420 x 594 mm 42 x 59,4 cm Posters, stoepbordposters, lichtbakposters, tuinposters
A3 formaat 297 x 420 mm 29,7 x 42 cm Posters, folders, flyers, menukaarten
A4 formaat 210 x 297 mm 21 x 29,7 cm Brochures, flyers, briefpapier, notitieblokken
A5 formaat 148 x 210 mm 14,8 x 21 cm Flyers, folders, brochures, notitieblokken
A6 formaat 105 x 148 mm 10,5 x 14,8 cm Flyers, ansichtkaarten, brochures, notitieblokken
A7 formaat 74 x 105 mm 7,4 x 10,5 cm Flyers, tickets, stickers (klein formaat)
A8 formaat 52 x 74 mm 5,2 x 7,4 cm Flyers, stickers (klein formaat)
A9 formaat 37 x 52 mm 3,7 x 5,2 cm Stickers (klein formaat), stickers op rol, doming stickers
A10 formaat 26 x 37 mm 2,6 x 3,7 cm Stickers (klein formaat), stickers op rol, doming stickers, spaarzegels

Papierdiktes en grammages

Er zit niet enkel verschil in de grootte van je drukwerk, maar ook in de dikte van het gebruikte papier. Meestal weegt je papier 80-100g per m². Deze dikte wordt vaak gebruikt voor gestandaariseerde documenten zoals CV’s, brieven, retourlabels en nog veel meer. Voor visitekaartjes of stevige omslagen wordt er dan weer vaak gekozen voor papier van 350-500g per m². Welke papierdikte en grammage je best kiest voor je drukwerk, ontdek je in ons handige overzicht.

Dikte / grammage Veel gekozen producten
75-90g/m² Papiersoorten met deze diktes worden normaal gesproken gebruikt voor schetsblokken en notitieblokken.
80-100g/m² Het meest voorkomende gewicht voor all-round gebruik. Denk aan gestandaardiseerde documenten, CV’s, Brieven, Retourlabels, Facturen, Losbladig drukwerk, Contracten en meer.
120-160 g/m² Alle onze papiersoorten met deze diktes worden gebruikt als onze instapkwaliteiten voor Posters, Folders, Flyers en ander commercieel drukwerk. Deze kwaliteit kan ook gebruikt worden als dunne omslagen voor gebonden documenten.
170-200 g/m² Deze papierdiktes zijn zeer geschikt voor drukwerk zoals Folders, Brochures en overig drukwerk dat er mooier dient en uit zien en te voelen.
250-300 g/m² Nog een stap hoger en dikker zijn de papiersoorten met deze diktes. De diktes worden vooral gebruikt voor gebruik; Certificaten, de beter ogende Curriculum Vitae, Basic Uitnodigingen, Boekenleggers, luxe Flyers en Folders, Visitekaartjes en meer.
350gr-400 g/m² En als laatste de enige echte zwaargewicht klasse. Deze worden voornamelijk gebruikt voor; Visitekaartjes, Compliment kaartjes, Stevige omslagen voor gebonden documenten, Uitnodigingen, Boekenleggers en alle overig drukwerk waar juist extra stevigheid gewenst is.

Van Hoye drukkerij met copy service

In onze printshop met copy service verzorgen we al jouw drukwerken van A tot Z. Ook voor stempels en gravuren ben je welkom in ons copycenter.
Of je nu je eindwerk of flyers en folders wil afdrukken, we doen het allemaal.

Afdrukken & kopiëren

Wij kunnen drukken tot SRA3 en kopiëren tot A3 formaat, zowel in kleur als zwart-wit en dit op verschillende papiersoorten tot 350gr en ook op slides, etiketten, enveloppen, stickers, enz…

Eindwerken

Wij zijn gespecialiseerd in het printen en inbinden van eindwerken en thesissen. Inbinden kan met zwarte plastieken ringen, metalen ringen of we kunnen uw eindwerk ook inlijmen met zwarte rug.

Huisstijl

Bij ons kan u kiezen uit verschillende soorten papier en verschillende diktes. In onze winkel kunnen wij u verschillende mooie papierstalen laten bekijken.

l

Ontwerp & opmaak

Wij ontwerpen en zorgen voor een perfecte opmaak van al uw documenten en communicatie. Folders, brochures, visitekaartjes, catalogus, flyers, …

Flyers & folders

Onze flyers, gedrukt in full colour of zwart-wit, kunnen in elk gewenst formaat: A6, A7, A5, A4, rechthoekig, vierkant, … U kan kiezen uit glossy of mat papier en ook uit verschillende grammages.

Boekjes & brochures

Onze boekjes kunnen steeds in zwart/wit of full colour gedrukt worden en zijn beschikbaar in verschillende formaten gaande van A6 naar een gesloten A4. 

Kaarten & uitnodigingen

Voor elke gelegenheid zoals huwelijk, geboorte, jubileum, bedanking, communie, verjaardag, kerst, enz drukken wij uw kaarten.

Doordrukbonnen

Onze doorschrijfboeken kunnen in verschillende formaten worden gelijmd aan zowel de korte als de lange zijde en voorzien worden van een scheurperforatie en/of nummering.

En nog veel meer

Promodrukwerk, mokken, canvas, balpennen, kalenders, boeken, stickers, posters, …