VHS digitaliseren: red jouw oude videobanden

Digitaliseer je VHS-cassettes, voor je herinneringen weg zijn

De eerste stapjes van je (klein)kinderen, je eigen trouwvideo, je favoriete televisieserie die op geen enkele dvd of streamingdienst te vinden is… In je kasten en op je zolder liggen ongetwijfeld heel wat mooie video-opnames. Helaas bewaar je die herinneringen op VHS videocassettes. En die gaan niet eeuwig mee.

Red je oude videobanden en laat ze al vanaf 19,99 euro digitaliseren door Van Hoye in Stekene. 2 à 3 weken nadat je je cassettes hebt binnengebracht, wandel je naar huis met je mooiste home video’s op dvd, usb-stick of harde schijf, bovendien in betere kwaliteit dan ooit tevoren. Bezoek onze winkel of contacteer ons, dan bekijken we samen alle mogelijkheden.

Voorbeeld van op maat gemaakte brochure

Hét moment om je videobanden te digitaliseren

Videocassettes werden midden jaren zestig voor het eerst beschikbaar voor het grote publiek. Het populaire VHS-formaat groeide vanaf midden jaren zeventig uit tot de wereldwijde standaard. Maar videobanden bewaren hun informatie op magnetische banden. En die zijn gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals vocht en temperatuurschommelingen.

Bovendien hebben VHS-videocassettes maar een beperkte levensduur. Na 30 à 40 jaar nemen storingen zoals horizontale, grijze strepen of witte ruis het beeld over, terwijl ook de geluidskwaliteit stevig achteruit gaat. Videobanden uit de jaren tachtig en negentig laat je daarom beter vandaag dan morgen digitaliseren, voor je herinneringen simpelweg verdwenen zijn.

Een andere belangrijke reden voor het digitaliseren van je VHS-videobanden is dat je je video’s voor lange termijn kunt opslaan en herbekijken wanneer je maar wil. Door het verdwijnen van de videospelers is dat met oude videocassettes heel wat lastiger geworden. Bovendien zijn je digitale opnames compatibel met hedendaagse apparaten zoals laptops, tablets en smartphones. Het is zelfs mogelijk om je oude films in de cloud op te slaan of te delen op sociale media.

Verschillende formaten van videocassettes

Bij Van Hoye Kantoor in Stekene kan je terecht met verschillende formaten van videocassettes, van de allereerste exemplaren tot meer recentere ontwikkelingen.

  • Super8, geïntroduceerd in 1965, beter bekend als smalfilm
  • Video Home System, in 1976 gelanceerd door VCR en sinds de jaren negentig dé standaard, in 1987 opgevolgd door S-VHS of Super VHS
  • Video8 voor de eerste handheld camcorders uit 1985, opgevolgd door de Hi8 (1989) en Digital8 (1999)
  • MiniDV, het populairste formaat van de Digital Video van Sony en Panasonic uit 1995

Na het digitaliseren bezorgen we je cassettes terug.

familiefoto digitaal laten maken

VHS-videobanden digitaliseren: het resultaat

De films op je videocassettes bewaren voor de eeuwigheid? Breng de banden met een gerust hart binnen bij Van Hoye in Stekene. 2 à 3 weken later ontvang je je video’s in digitale vorm, op een dvd, usb-stick of harde schijf of via een downloadlink. Daarbij kies je zelf het gewenste formaat:

  • MPEG-2 op dvd
  • MPEG-4 op usb-stick of harde schijf
  • AVI-DV om zelf de video te monteren

Het is mogelijk om cassettes met een beschadigde magneetband te digitaliseren. De kwaliteit van het eindresultaat is wel dezelfde als die van de videoband zelf. Voor een meerprijs repareren we je beschadigde videocassettes.

Daarnaast frissen we zowel het beeld als het geluid op. Oude video-opnames hebben namelijk nog wel eens last van schommelende beelden, windruis of zwakke kleuren. Niets daarvan in jouw gecorrigeerde videobestanden.

Laat je video digitaliseren door Van Hoye

Van Hoye in Stekene is niet alleen het perfecte aanspreekpunt om de opnames op je oude videocassettes van de vergetelheid te redden. Je bent bij ons ook aan het juiste adres om je dia’s of foto’s te digitaliseren. Wil je meer informatie of een vrijblijvende prijsschatting? Contacteer ons of kom tijdens de openingsuren langs in onze winkel.

officiële pasfoto(s voorbeelden